Webbouw
Ontwerp en bouw
Het bouwen van een website omvat verschillende aspecten, waaronder het technische aspect – de achterkant – en het visuele ontwerp aan de voorkant. De technische aspecten van de website zorgen ervoor dat de vormgeving van de website netjes worden geïmplementeerd, en dat de website goed functioneert, zoals snelle laadtijd van pagina’s en een goede weergave op verschillende apparaten. Dit wordt ook wel de websitebouw genoemd.
Daarnaast is er het ontwerp van de website, wat gericht is op het bereiken van specifieke doelen, zoals verkoop of het delen van informatie via een website. Voordat het ontwerp wordt gemaakt, worden de doelen van de klant in kaart gebracht en visueel gemaakt. Als dit staat gaan we deze doelen visueel maken met als resultaat de homepagina. Wanneer deze geheel naar wens is worden de subpagina’s ontwikkeld.
Als het ontwerp is goedgekeurd, wordt gestart met de daadwerkelijke bouw van de website. Hierbij wordt advies gegeven om de teksten SEO-vriendelijk te maken en wanneer gewenst doorgevoerd in de achterkant van de website. WordPress wordt vaak gebruikt als het platform om de website in te bouwen, omdat het zelf goed te beheren en aanpasbaar is. Een op maat gemaakte handleiding wordt geleverd bij de website om de klant te helpen bij het beheren van de website.
Uiteindelijk komen de bouw en het ontwerp samen tot één geheel, waarin de doelen van de klant en het expertise van de bouwer en ontwerper verwerkt zijn. Het resultaat is een succesvolle website die voldoet aan de wensen en doelen van de klant.
Onderhoud en beheer
Het onderhoud en beheer van een website zijn belangrijke aspecten na de bouw en lancering van de website. Nadat de website live is gegaan, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat de website goed blijft functioneren en veilig blijft.
Onderhoud van een website kan verschillende taken omvatten, zoals het bijwerken van de software, plugins en thema’s die op de website worden gebruikt, het regelmatig maken van back-ups van de website, het controleren op en oplossen van eventuele gebroken links of fouten op de website, en het monitoren van de website op beveiligingsrisico’s en het nemen van maatregelen om de website te beschermen tegen hackers en malware.
Daarnaast kan het beheer van een website ook het regelmatig bijwerken van de inhoud omvatten, zoals het toevoegen van nieuwe pagina’s, het updaten van teksten en afbeeldingen, en het bijhouden van een blog of nieuwssectie. Het monitoren van de website prestaties, zoals de laadtijd en het analyseren van het website verkeer, kan ook deel uitmaken van het beheerproces om de website te optimaliseren en de gebruikerservaring te verbeteren.
Het is belangrijk om het onderhoud en beheer van een website serieus te nemen, omdat een verwaarloosde website kwetsbaar kan zijn voor beveiligingsrisico’s, technische problemen en verouderde inhoud, wat kan leiden tot een verminderde functionaliteit en gebruikerservaring van de website. Regelmatig onderhoud en actief beheer kunnen helpen om de website up-to-date, veilig en optimaal te houden.
Ja, ik wil graag dat mijn website goed onderhouden wordt | Contact