Online vindbaarheid

SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachinemarketing

De voors en tegens van SEO en SEA
Veel ondernemers die wij spreken zijn geïnteresseerd in SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (zoekmachine advertenties, voornamelijk Google Ads). D.m.v. deze online marktingtools is goed meetbaar wat er op een website gebeurd en wat er dus wel en niet goed werkt voor het aantrekken van uw potentiele klanten.
SEA bestaat dus uit de ads/advertenties binnen Google, bij SEA draait het om veel testen en investeren in advertentiebudget voor de advertenties.

Bij SEO gaat het vooral om kennis, aandacht en tijd. SEO is een oneindig proces en is eigenlijk nooit af, waardevol om hier aandacht aan te besteden maar vraagt best wat tijd. Het kan het bereik, de zichtbaarheid en het aantal websitebezoeker flink verhogen. SEO vraagt om een gehele juiste inrichting aan de voor- en achterkant van de website waardoor je beter wordt gevonden. Met Google Ads kan je voor een groot deel ook hoog staan met ‘matige’ advertenties maar grote investeringen. Bij SEO heb je op een andere wijze invloed op de pagina-ranking. Hier gaat het meer om relevante content bij de zoekopdracht en dat websites die relevant zijn naar je doorverwijzen. SEO is voor de lange termijn een goede keuze en kan met eigen kennis en zonder budget in tegenstelling tot Google Ads. Beide hebben hun mogelijkheden om uw doelen te verwezenlijken, wij maken graag een plan op maat voor u.

Daarnaast is er binnen verschillende social mediakanalen ook de mogelijkheid om advertenties aan te maken en deze aan een specifieke doelgroep voor te leggen. Hoe dit werkt, hoe dit het beste voor u(w dienst of product) werkt en wat daar de voor- en nadelen van zijn leggen we u graag voor in een gesprek over uw marketing en communicatie welke onderdeel kan zijn/is van een Next level Sessie.